Torna a Veclus Contacte

Licencia Creative Commons
Veclus Facebook
. negatiu foto Logo 
Lledo pas de ronda muralla romana Barcelona        

 


Cursos de patrimoni
Galeria d'imatges Publicacions Biblioteca de pdf's La nostra gent Premsa Novetats Els nostres amics Veclus 25 anys


Amb aquesta galeria Veclus vol obrir un capítol públic i accessible a qualsevol interessat en l’evolució del patrimoni arquitectònic històric, i molt especialment, el de Barcelona. Al llarg del temps, la ciutat ha anat transformant-se amb noves formes i materials que han substituït, i a vegades amagat, les antigues edificacions. Des de fa més de 25 anys Veclus ha col·laborat en el descobriment de moltes d’elles. En altres ocasions s’han realitzat estudis de testimonis constructius de gran vàlua per la història de la ciutat però que, malauradament, ja han desaparegut fruit de nous interessos urbanístics i immobiliaris.

A fi d'evitar que tot aquest coneixement es perdi i amb l’objectiu de fer-lo arribar a la societat, Veclus obre una part del seu arxiu i ofereix, per primera vegada, de forma totalment oberta, algunes imatges d'aquest patrimoni sovint oblidat i desaparegut.

Els continguts d'aquesta galeria seran renovats periòdicament, de manera que us convidem a seguir visitant-nos sempre que ho volgueu.

Galeria d'Imatges


             MONUMENTA

      LA CIUTAT AMAGADA
Detall capitel La Rotonda Barcelona

                                                           LA CIUTAT AMAGADA


         LA CIUTAT PERDUDAAmb La Ciutat Amagada Veclus vol treure llum a alguns dels testimonis històrico-arquitectònics més rellevants o curiosos en els que ha treballat i que han estat ocults i posats en valor gràcies a les seves recerques. Donada la dificultat per accedir a alguns d'aquests exemples –en gran part, en mans privades- oferim algunes de les imatges dels estudis per tal de compartir el seu coneixement i el seus valors històrics.


Boqueria 12 Puig i Cadafalch escultura home
Carrer Boqueria 12
Un nou Puig i Cadafalch a BarcelonaLa Rotonda de l'Avinguda Tibidabo.
Un hotel, un hospital, un projecte en espera.

dalt1                                                             LA CIUTAT PERDUDA

Tren a barri IcariaL’illa dels carrers Carders, Jaume Giralt i Muntanyans El Forat de la Vergonya?
Solana medieval Carders Barcelona
 El barri d'Icària de Poblenou
De les fàbriques a la Vila Olímpica  i al 22@

Al llarg d'aquests anys dedicats a l’estudi del patrimoni històric- arquitectònic hem assistit a profundes transformacions urbanístiques i a significatives campanyes d'enderrocs que han anat configurant la ciutat de Barcelona des de 1987. Aquestes actuacions, tant des de l'àmbit privat com institucional, han comportat l'eliminació d'un gran nombre d'edificacions i fins i tot, la desaparició de barris i illes senceres de cases. 

Tanmateix, hem estat testimonis d'algunes de les agressives reformes i restauracions que s'han portat a terme a moltes de les construccions de la ciutat, unes actuacions que en algun cas han desvirtuat, fins a límits incomprensibles, els projectes arquitectònics històrics.

Per aquest motiu i, per tal d'impedir que aquest patrimoni resti en l'oblit, us oferim a la galeria de La Ciutat Perduda algunes de les imatges preses per nosaltres durant l’estudi de gran part d’aquestes manifestacions constructives.    dalt

VECLUS-HERITAGE

Clau Volta Santa Maria del Mar

Can Fargas Barcelona


Can Fargas
Una torre, una masia, una casa

del  Districte d'Horta.

  Santa Maria del Mar 
 El procés constructiu i les   restauracions del segle XX 

 
dalt

                            Els romans a Barcelona.
Noves troballes a la muralla:  torres, pas de ronda i finestres


                                                                  MONUMENTA